Skip to main content

Brandgardiner

Brandsikkerhed i forskellige sikkerhedsklasser
Beskrivelse

Hvorfor vælge brandgardiner?

DAN-doors’ brandgardiner spænder fra en certificering på 30 minutter, til en klassificering helt op til 240 minutter. Brandgardinerne er certificeret i henholdsvis EI, EW eller E-klassen.

BRANDGARDINER EI-KLASSEN højeste brandsikkerhed til alle formål

Med brandgardiner i EI-klassen får I en løsning, som opfylder de strengeste sikkerhedskrav. EI-gardiner består af 3 eller 5 lags tråd af forstærket glasvæv med isolerende materiale og giver den højeste sikring mod spredning af brand og røg. EI-gardiner har effektiv varmereduktion på modsatte side og kan derfor anvendes i forbindelse med evakueringsveje samt beskytte mod skader forårsaget af varme- og røgpåvirkning. Gardinerne forberedes for eksterne ABA/ABDL signaler, så det automatisk kører ned i forbindelse med brand. Brandgardinet har et diskret design og føringsskinnerne leveres som udgangspunkt i stål eller i RAL-farverne 7035, 9002 eller 9010. De kan som tilvalg leveres lakeret i brugerdefinerede RAL-farver, så systemet integreres i det overordnede design i det miljø, hvor det installeres.

BRANDGARDINER EW-KLASSEN høj brandsikkerhed i en let konstruktion

Brandgardiner i EW-klassen rangerer blandt de sikreste på markedet og bruges til at forhindre brandspredning mellem bygninger, etageafsnit og brandzoner. Gardinerne er udført i 2-lags forstærket glasvæv og er lamineret med alufolie, hvilket giver varmereduktion på modsatte side og beskyttelse mod strålevarme. Brandgardinerne forberedes for eksterne ABA/ABDL signaler, så det automatisk kører ned i forbindelse med brand. Systemet fås både vægmonteret og nichemonteret og har en let konstruktion, der gør det nemt at montere. Gardinerne kræver et minimum af plads og kan installeres på steder med meget lav installationshøjde, hvilket gør det velegnet til steder, hvor højden kan være en udfordring.

BRANDGARDINER E-KLASSEN Effektiv løsning til at stoppe spredning af brand

Brandgardiner i E-klassen bruges til at forhindre brandspredning mellem bygninger, etageafsnit og brandzoner. De er særligt velegnet til at sikre områder, som ikke stiller krav til personbeskyttelse, da gardinerne kan yde beskyttelse i helt op til 240 minutter, men ikke har varmereduktion på den modsatte side. Systemet fås både vægmonteret og nichemonteret og er nemt at montere. Det kræver et minimum af plads og kan installeres på steder med meget lav installationshøjde, hvilket gør det velegnet til steder, hvor højden kan være en udfordring.

RØGGARDINER – Effektiv løsning til at forhindre spredning af røg

Røggardiner D120 bruges til at kontrollere spredningen af røg i forbindelse med en brand, for på den måde at skabe bedre rømningsforhold i bygningen. Røggardinerne består af en teknologisk avanceret brand- og modstandsdygtig vævet dug, som monteres i en stålkasse, der nemt integreres i bygningernes konstruktion. Gardinerne er testet og certificeret i henhold til EU’s standard EN-12101-1, som godkender dem til at stoppe og kontrollere spredningen af røg og dermed forbedre flugtvejssikringen i bygningerne. Røggardinerne forberedes for eksterne ABA/ABDL signaler, så de automatisk kører ned i forbindelse med brand.

BRANDJALOUSI Også godkendt til fødevare- og medicinalindustri

Dette brandjalousi er godkendt til 60 minutter. Brandjalousiet har en indbygget ABDL central og kan desuden forberedes for signal fra eksterne ABA anlæg. På den måde kører brandjalousiet automatisk ned, hvilket beskytter mod yderligere udvikling af branden. Brandjalousiet består af føringsskinner i galvaniseret stål, samt en topprofil i galvaniseret stål. Føringsskinner og jalousi-valse kan inddækkes med lakeret stålplader.
Derfor skal du vælge

Brandgardiner

Høj brandsikkerhed

Tilpasset røgventilation

Certificerede løsninger

Isolerende materiale


Brandgardiner – FAQ


Hvad er et brandgardin?
Brandgardiner beskytter mod spredning og udvikling af brand og røg. De installeres på strategiske steder, hvor de stopper branden og (afhængigt af brandklassen) skaber en flugtvej, så rømningsforholdene og sikkerheden optimeres.
Hvad betyder de forskellige brandklasser?
Man kan rangere brandklasserne efter sikkerhed.
EI-brandgardiner repræsenterer den absolut højeste sikkerhed, da man kan passere helt tæt på gardinet, hvilket er afgørende i forbindelse med flugtveje.
Herefter kommer EW-gardiner, som også har varmereduktion på den modsatte side, dog kan selve gardinet blive meget varmt, så det kræver en smule afstand, når man passerer.
E-gardiner har ikke varmereduktion på den modsatte side, men beskytter helt op til fire timer, hvilket gør det til en attraktiv løsning til beskyttelse af materiel og bygninger.
Hvor kan man installere brandgardiner?
Brandgardiner kræver meget lidt plads og kan installeres stort set alle steder. Et par gode eksempler på steder, hvor brandgardiner fra DAN-doors er med til at skabe tryghed, er lufthavne, teatre, tunneller, indkøbscentre og mange flere.

Skal vi hjælpe dig?

Hvis du har brug for rådgivning og hjælp til at finde det rette produkt til dit behov, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Vi er eksperter i adgangsløsninger af alle slags til industrien, og vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak.

Ring til os i dag eller send os en mail, så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig. Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig til at finde den rigtige løsning.

1
2
3
4
5