Skip to main content

Skoler og uddannelse

En branche med mange hensyn og stort fokus på sikkerhed, kvalitet og æstetik

Vores løsninger til skoler og uddannelsesinstitutioner er kendetegnet ved, at der sideløbende med de krav, der stilles til dørenes formål og kvalitet, også er behov for at kunne tilpasse dørenes udseende til skolens design.   

Sikkerhed


Fælles for alle vores løsninger til skoler, gymnasier, universiteter eller erhvervsskoler er, at der stilles meget høje krav til sikkerheden for elever og lærere. Dørene fungerer derfor ofte som sikkerhedsdøre eller branddøre.  

Branddøre og brandgardiner er udviklet til at stoppe brandspredning. De består af brandhæmmende materialer og er udstyret med sikkerhedsmæssige foranstaltninger, som gør det muligt at skabe sikre flugtveje. 

Til områder med brug for særlig høj sikkerhed, som for eksempel steder med kostbar materiel eller dyrbar viden, er sikkerhedsdøre en diskret og effektiv måde at beskytte mod adgang for uvedkommende.

Sikkerhedsdøre kan, som alle vores løsninger, udstyres med intelligent automatik, som gør det muligt at kontrollere, hvem der har adgang til lokalerne, hvilket er efterspurgt blandt andet til lokaler med adgang til personfølsomme oplysninger og forskningslokaler.      

Æstetik og design


Vores løsninger til skoler og uddannelsesinstitutioner er kendetegnet ved, at de på samme tid har et konkret formål og skal produceres med hensyn til skolens design og udtryk.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at nogle skoler har farveopdeling, så mindre elever nemmere kan finde rundt. Her stilles der krav til de farver, dørene skal males i.

Andre institutioner kan have særlige sikkerhedshensyn, hvor det kan skabe tryghed at indrette lokalerne med profildøre og -vinduer, så der altid er kig ind og ud. Profildørene vælges også ofte til at skabe mere lys og ad den vej forbedre arbejdsmiljøet og indeklimaet. 

Kvalitet


Kvalitet er ikke en selvfølge. Høj kvalitet sikrer længere levetid og større modstandsdygtighed over for den slitage, der kommer, når mange forskellige mennesker bruger dørene hver dag.

I skolerne er dørene udsat for hårdhændet behandling af elever, som har travlt med at komme ud til frikvarter eller videre til andre lokaler. Dørene skal derfor kunne klare håndtering af børn og mange åbninger på en dag, uden det forkorter holdbarheden og dørenes levetid.

DAN-doors’ døre produceres i rustfri stål og er robuste løsninger, som både i hængsler og konstruktion holder i mange år.  

I uddannelsesinstitutioner er dørene ofte udstyret med dørpumpe, som skal beskytte mod hårde lukninger og smækken. Til steder, hvor der er behov for at beskytte dørpumperne kan vi levere dørpumper indbygget i glideskinne.

DAN-doors leverer

Løsninger, der forbedrer indeklimaet og sikkerheden

Et sundt og behageligt arbejdsmiljø er vigtigt for vores trivsel, og derfor er der i kommuner og rundt omkring på landets skoler og uddannelsesinstitutioner indført tiltag, som skal give de bedste rammer for læring.

Når DAN-doors rådgiver vores kunder i uddannelsesbranchen, har vi fokus på at kombinere forskellige behov i de løsninger, der skal indgå i skolernes bygninger, så der både tages hensyn til det æstetiske udtryk og design samt behovet for højkvalitetsløsninger, der holder i mange år.  

uddannelsesinstitution i beton med grå branddøre
1
udsyn gennem sikkerhedsdør på en skole ned langs en gang
2
Klasselokale med profildøre set ude fra gangen
3
blik ind i et klasselokale gennem åben branddør på en skole med betonvægge
4
Røggardin på universitet
5

Står du tilbage med spørgsmål?

Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til jeres skole.

Vil du have sparring og rådgivning til dit næste projekt? Skriv til os – vi svarer dig så hurtigt som muligt.