Skip to main content

Teater / kultur

Sikkerhed og æstetik

Vores løsninger til teatre og kulturinstitutioner er primært rettet mod brandsikkerhed og afsikring af flugtveje.  

Sikkerhed


Sikkerhed er afgørende på områder, hvor der færdes mange mennesker, og reglerne for brandsikkerhed er de senere år blevet skærpet markant.

Et brandgardin eller en branddør kan redde liv, og reglerne i kulturinstitutioner, som for eksempel teatre, biografer, museer, koncertsale osv. kræver høje sikkerhedsforanstaltninger, så risikoen for, at besøgende bliver fanget i en brand bliver så lille som muligt.

Hos DAN-doors går vi aldrig på kompromis med sikkerheden, og vi leverer forskellige løsninger til brandsikring af teatre, biografer, gallerier, museer osv. Vi har blandt andet leveret 14 meter lange brandgardiner og branddøre med intelligente sensorer, som aktiverer de forskellige løsninger til at skabe flugtveje ved detektion af brand eller røg. 

Æstetik


Løsninger til kulturinstitutioner skal være pæne og diskrete og helst forsvinde i indretningen, som der ofte er lagt meget arbejde og mange ressourcer i.

Brandløsninger er udviklet til at stoppe brandspredning, og består af brandhæmmende materialer, som optager en del plads. Det kan være en kunst (!) at lave løsninger, som giver den nødvendige sikkerhed uden at skæmme bygningens design og udtryk, særligt på steder, hvor det er store åbninger, der skal beskyttes, som eksempelvis i teatre eller biografer.

Hos DAN-doors kender vi reglerne for brandsikring, og vi har et godt blik for, hvilke løsninger, der vil gøre sig godt, både funktionelt og æstetisk, i de forskellige situationer. 

 

DAN-doors leverer

Løsninger, der gør kulturoplevelsen bedre

Moderne kulturinstitutioner giver besøgende en oplevelse. Der lægges et stort arbejde i at skabe universer, som tager gæsterne med på en rejse, og en dør eller et brandgardin, som ikke passer ind i resten af indretningen, kan ødelægge en del af den oplevelse.

Æstetik er ikke det vigtigste, men det er vigtigt, og hos DAN-doors går vi langt for at skabe løsninger, som er rigtige for vores kunder – og ikke bare acceptable af nød.  

  brandgardin i biograf er halvt nedsænket
  1
  brandgardinet foran scenen på Viborg teater set fra scenesiden
  2
  Brandgardinet på Viborg teater under opsætningen
  3
  nedfaldet brandgardin i en biograf
  4
  sænket brandgardin beskytter mod brandspredning
  5

  Står du tilbage med spørgsmål?

  Uanset hvilken løsning, du leder efter, kan vi hjælpe.

  Vi er eksperter i alle slags døre og porte til forskellige formål. Ønsker du sparring og rådgivning til opgaven? Skriv til os – vi svarer dig så hurtigt som muligt.