Skip to main content

“Fremtidens døre åbnes og konstrueres af DAN-doors”

9. oktober 2023


DAN-doors har haft besøg af Merete Irner fra Levnedsmiddelbladet, hvilket der er kommet denne flotte artikel ud af:


Den danske produktionsvirksomhed DAN-doors har siden 1983 produceret og udviklet fremtidens specialiserede dør- og portløsninger til bl.a. levnedsmiddelbranchen. Hvad der startede med hygiejnedøre i rustfri stål, er i dag blevet til et komplet produktprogram af døre og porte til alle formål. DAN-doors er firstmovers i branchen, og de holder smedejernet varmt for at udvikle unikke produkter, som er skræddersyet til kundernes behov.

DAN-doors er en af de førende leverandører af døre og porte til alle brancher i Skandinavien og resten af verden. De har hovedkontor og produktion i Skanderborg, datterselskab i Sverige og lokal repræsentation i Norge og Tyskland.

For DAN-doors kan alt i udgangspunktet lade sig gøre, og mange af de løsninger, der nu er en fast del af virksomhedens produktprogram, er udviklet på baggrund af specifikke forespørgsler fra kunder, som har måttet gå forgæves andre steder.

Derfor finder man også flere patenterede løsninger, som den danske dørproducent er eneleverandør af, hvilket blandt andet er gældende for en højisoleret High Speed port til fødevare- og logistikcentre. Den er udviklet på foranledning af en forespørgsel fra den tyske transportgigant, Nagel-Group, som efterspurgte en hurtig port, der kunne stå alene 24/7 uden natskydeport.

Pionerer inden for dør- og portløsninger til levnedsmiddelbranchen

Oprindeligt var DAN-doors de første i markedet, der fremstillede hygiejnevenlige ståldøre til levnedsmiddelbranchen.

”Vi har mange forskellige produkter i vores portefølje. Vi leverer i dag til alle brancher, men vi kommer fra levnedsmiddelbranchen. At udvikle løsninger til den branche, er det vi er født af”, siger Amdi Simon Kjærgaard, som er CEO for DAN-doors A/S.

Mange virksomheder i levnedsmiddelbranchen outsourcer i dag lagring af fødevarer til logistikcentre, hvor varerne er frosset ned, og det var netop til det formål, at DAN-doors udviklede den højisolerede High Speed port, som fusionerer to typer af døre til en unik løsning, der matcher behovene i branchen og imødekommer de to vigtigste krav: hastighed og isolering.

De lave temperaturer i store lagerhaller er en tung post i budgettet, og systematisk overvågning og optimering af energiforbruget er et område, hvor der kan hentes enorme besparelser med få tiltag.

I logistikbranchen er hastighed meget vigtig. Når en truck nærmer sig en port, skal den ubesværet og sikkert kunne køre igennem uden forsinkelser eller stop, og efter passage skal porten hurtigt lukke igen, så den tid, hvor kulden strømmer ud fra frostrummet, bliver så kort som mulig.

Den nye patenterede High Speed port fra DAN-doors giver logistikcentrene en løsning, som er både energieffektiv, hurtig og sikker, og da Nagel-Group i juni 2023 tog deres nye frostrumslager ved Vejle i brug, var det med dør- og portløsninger leveret af DAN-doors.

Medarbejdere med stor viden og anciennitet

Mange af DAN-doors’ medarbejdere har været en del af virksomheden i mange år. Medarbejderne og deres viden er vital for virksomheden, og derfor er der stor fokus på trivsel og medarbejderglæde.

Anders Moosdorf har været ansat i DAN-doors siden 1986.

”Medarbejderne er vores største aktiv. Der er en lang indlæringskurve, så medarbejderdelen er supervigtig. Vi gør meget ud af at lære folk op, men vi sørger også for, at de har lyst til at blive her i mindst 10 år”, siger Amdi Simon Kjærgaard.

I produktionen er der stor vægt på fleksibilitet, og medarbejdere får mulighed for at skifte mellem forskellige produktionsstationer. Alle medarbejdere er højt specialiserede, og skulle der opstå sygdom, kan de erstatte hinanden – det kræver bredt og specialiseret knowhow.

Per Nielsen er en del af DAN-doors’ team i pladeafdelingen.
Tommy Laursen er ingeniør og en af nøglefigurerne bag DAN-doors’ produktudvikling.

Kreative løsninger udvikles i produktionen

Kreativitet og iderigdom er driver i DAN-doors’ produktion, som ledes af Kim Jensen. Produktionsteamet har en flad struktur, hvor medarbejderne har frie rammer og kan hejse et flag, hvis de mener, at et produkt skal konstrueres anderledes. Kim er med i hele processen, og han støber idéerne og tager initiativ til at sætte dem i værk.

”Den viden, vores medarbejdere byder ind med, er helt sikkert en del af vores styrke, når vi konstruerer en løsning, der går udover det sædvanlige. Vores mantra er: vi siger aldrig nej. Det kan kun lade sig gøre, fordi der er så meget viden i vores medarbejdere ude i produktionen”, siger Kim Jensen, som er produktionschef ved DAN-doors A/S.

Nyt højteknologisk laser og stanse-bearbejdningscenter

Udviklingen går stærkt, og DAN-doors har investeret i et nyt højteknologisk, kombineret laser og stanse-bearbejdningscenter, som fremtidssikrer produktionen. Det 19,5 tonstunge og 8 x 10 meter store anlæg har forøget kapaciteten, gjort produktionen mere smidig, og det skaber bedre produkter.

DAN-doors’ kunder har gennem de senere år oplevet skærpede krav til bl.a. energibesparelser og brandsikkerhed, og DAN-doors’ udviklingsteam arbejder hele tiden med at udvikle nye produkter, som modsvarer de nye behov og krav. Her kommer kombianlægget til sin ret, for med laserskærer- og stansebearbejdningsanlægget er alt muligt, og udviklingsprojekterne bliver væsentligt bedre eksekveret. 

Eksport som samlesæt
DAN-doors har et stort eksportmarked, og den danske dørproducents løsninger er i dag at finde i hele verden. Til OEM-kunder har DAN-doors udviklet DAN-matic konceptet, som giver kunder adgang til at købe DAN-doors’ højkvalitets dørsystemer som komplette kit-sæt.

Alle enkeltdele kommer fra DAN-doors’ fabrik – dog produceres dørbladet lokalt, hvilket gør det muligt at holde transportudgifterne nede. I stedet for at sende en færdigproduceret løsning, som fylder en hel container, kan en container med DAN-matic rumme 50 dørløsninger, og selv om der stadig skal påregnes ekstra transport, er DAN-matic en succes, fordi kvaliteten er vigtig for kunderne.

Jimmy Damsgaard Sejr har ansvaret for DAN-matic. I kassen er der enkeltdele til fem komplette skydedøre.

Se artiklen i LevnedsmiddelBladet.