Skip to main content

Lave vedligeholdelsesomkostninger og høj effektivitet får Nagel-Group til at pege på DAN-doors som dørleverandør til nyt frostrumslager

8. marts 2023


Om kort tid står Nagel-Groups nye frostrumslager ved Exxit 59 klar til brug. Frostrumslageret er indrettet med en lang række dør- og portløsninger fra DAN-doors, og det er særligt to ting, der har fået den tyske transportgigant til at pege på DAN-doors som dørleverandør til deres danske lokationer.

DAN-doors har bygget sin forretning på at minimere kundernes udgifter til drift og vedligehold. Nagel-Group har i en længere årrække benyttet sig af løsninger fra DAN-doors til deres tyske logistikcentre, og det er de gode erfaringer – særligt fraværet af den faste kvarte million Euro til reparationer og service – der har fået Nagel til at pege på DAN-doors som leverandør af døre og porte til deres logistikcentre i Danmark.

”Nagel-Group kender vores løsninger,” siger DAN-doors’ salgschef Per Pedersen og fortsætter: ”de har gode erfaringer med vores højisolerede High Speed porte, som kan bruges i køle- og frostrum uden ekstra skydeport til nattetimerne. Det er en løsning, der er særligt attraktiv til logistikcentre med frostrum, hvor både den høje isoleringsevne og den lynhurtige åbne- og lukkehastighed reducerer åbningstiden og minimerer kuldetabet, hvilket bidrager til et lavere energiforbrug. Samtidig sikrer det en smidig og effektiv trafik,” forklarer han.

Portene er 4 x 4,5 meter og giver både høj åbnehastighed som gør trafikken smidig, og fremragende isolering til frostrummene

Høj driftssikkerhed og store besparelser

Trafikken i logistikcentre er høj, og når der gennemføres mange tusinde gennemkørsler dagligt er det svært at undgå uheld og påkørsler. For Nagel-Group var det ensbetydende med meget høje udgifter til reparationer i deres tyske logistikcentre – udgifter som udeblev, da de skiftede til DAN-doors’ isolerede High Speed porte.

”En af de ting, man gerne vil undgå i logistikcentre, er nedetid på grund af en skadet port”, siger Per Pedersen. ”Nedetid reducerer effektiviteten, og det er dyrt. Hvis porten tilmed står åben og ikke kan lukkes, sker der et stort kuldetab, og det er også dyrt – og så kommer reparation oveni. Vores isolerede High Speed port er ekstremt robust og går ikke i stykker, hvis den bliver påkørt af en truck. Portdugen skubbes ud af karmbenene og kan nemt skubbes tilbage igen – uden nedetid og uden serviceudgifter. Nagel-Group oplevede, at de faste 250.000 Euro til reparationer udeblev, da de skiftede til DAN-doors’ isolerede High Speed porte, så det var slet ikke til diskussion, at de samme løsninger skulle installeres i frostcentret ved Exxit 59”.

Også brandskydeporte har DAN-doors leveret til logistikcentret i Vejle

High Speed porte, brandskydeporte, røgventilation og…

Hvad der til at begynde med var en ordre på syv højisolerede High Speed porte, blev til en komplet serie af løsninger til køle- og frostrum. Udover de store High Speed porte på henholdsvis 3 x 4 og 4 x 4,5 meter, har DAN-doors leveret brandskydeporte, branddøre, røgventilation og ståldøre – alle til frys – samt overtryksventiler til fryseren. Alle løsningerne er udstyret med avanceret adgangskontrol, som både sikrer smidig trafik og sikkerhed for centrets brugere.

Montage af de store High Speed porte