Skip to main content

DAN-doors leverer højisolerede ”stand-alone” high-speed porte til nyopført, stor logistikbygning

28. marts 2022


Totalentreprenørvirksomheden DS Flexhal A/S har netop færdiggjort en stor logistikbygning på 95.000 m2 for DSV ved Hedehusene.

DAN-Doors har leveret samtlige døre og porte til centerets fryse- og kølerum, og der er tale om løsninger, som er spækket med den nyeste teknologi på markedet, er fuldt isolerede og udført i rustfri stål, hvilket sikrer DSV fremtidssikrede porte af god kvalitet, som holder i mange år frem.

DSV’s nye logistikbygning er netop blevet færdiggjort i Hedehusene af totalentreprenørvirksomheden DS Flexhal A/S, og det er cirka 95.000 m2 stort. Bygningen indeholder adskillige fryserum og kølerum, som alle er forsynet med intelligente og rustfri døre og porte, der er leveret af DAN-Doors.

DSV har fået leveret high-speed porte og døre, der er spækket med den nyeste teknologi på området. Der er tale om isolerede stand-alone high-speed porte af premium kvalitet, og vi er stolte over, at vores gode samarbejdspartner DS Flexhal har valgt os som leverandør til logistikbygningen, siger Per Pedersen, som er Salgschef ved DAN-doors.

Enorme fryserum og kølerum

Den nye logistikbygning indeholder to fryserum og flere kølerum. Alle rum er dimensioneret efter gigantiske proportioner og er forsynet med topmoderne automatiske high speed porte med adgangskontrol, røgventilationsløsninger og brandskydeporte – alt sammen leveret af DAN-Doors.

High-speed porte til minus 45°

Logistikbygningens to enorme frostrum kører ved henholdsvis -25° og -45°. Der vil i dagligdagen være stor trafik med truck, og det er en af årsagerne til, at er forsynet med seks meter høje high-speed porte, som er udviklet specifikt til at isolere frostrummet bedst muligt.

De seks meter høje high-speed porte har en åbnehastighed på blot fire sekunder, og med minus 45 grader i et frostlager af denne størrelse, er det vigtigt at minimere energitabet. Portene har derfor en lynhurtig åbne- og lukkehastighed, høj isoleringsevne fra en isoleret 160 mm tyk dug og automatisk adgangskontrol – alt sammen for at minimere kuldetabet i en travl hverdag med meget trafik.

– De løsninger, DSV har valgt til deres køle- og frostrum fortjener at blive særligt fremhævet af flere forskellige årsager, siger Per Pedersen. – Det har været vigtigt for DSV at finde løsninger, som gør det muligt at få hurtig adgang til køle- og frostrummene med truck, da det er en vigtig del af logistikken. Det var også vigtigt at få løsninger, som er både driftssikre og vedligeholdelsesfrie, og begge dele får de med de porte, vi har leveret, siger Per Pedersen.

Røgventilationsdøre til frostrum, monteret i 12 meters højde

DSV har haft stor fokus på sikkerhed i projekteringen af den nye logistikbygning. Både kølerum og frostrum er forsynet med røgventilationsdøre, som er placeret helt oppe ved loftet – dvs. i 12 meters højde.

Røgventilationsdørene er fuldautomatiske og tilkoblet et ABV-anlæg, som automatisk sender en brandmelding, hvis der registreres røg.

Når røgventilationsdørene åbnes, ledes røgen ud af rummet, på samme måde som automatikken gør det muligt at lukke dørene, når årsagen til røgmeldingen er under kontrol igen. Med døre i 12 meters højde er denne funktion lige så relevant, som åbningsmekanismen er i forbindelse med alarm.
DSV’s logistikbygning blev taget i brug midt i marts 2022.