Skip to main content

Norske Kolly får styr på logistikken med 12 højisolerede High Speed porte fra DAN-doors

5. marts 2024


Den norske logistikvirksomhed, Kolly, har specialiseret sig i distribution af varer til dagligvarehandlen, herunder Rema 1000, UnoX og 7-eleven. De har travlt og har derfor opgraderet deres lagerhal på hovedkontoret i Morobro med et nyt frostrum, bygget og monteret af den norske entreprenør Svalinn, som er specialist i at bygge kølerum til madindustrien.

Logistikcentret i Morobro er omdrejningspunktet for Kollys distribution, og Svalinn valgte at udstyre det nye frostrum med DAN-doors’ højisolerede High Speed porte, som er udviklet specifikt til frostrum med meget trafik.  

Portene har et patenteret lamelsystem, som sikrer, at de kan modstå temperaturer helt ned til minus 30° Celcius uden at fryse til. For Kolly betyder det, at de kan skabe et smidigt work flow med optimale betingelser for at opretholde høj effektivitet i deres travle logistikhal og på samme tid minimere det dyre kuldetab – med blot en enkelt port per åbning. Netop denne feature er unik, da DAN-doors som den eneste dørproducent i verden producerer High Speed porte med så tykke isolerede lameller, og Kolly kan glæde sig over at have fået en løsning, som både:

  • Sikrer høj effektivitet og logistik
  • Minimerer energiudgifterne
  • Minimerer udgifterne til service, reparationer og vedligehold
  • Reducerer investeringsudgifterne fra to til én port per åbning.

De fire meter høje porte har en åbnehastighed på blot 2,5 sekunder. I et stort frostlager med minus 25° C har hver eneste åbning stor effekt på energiforbruget, da den kolde luft strømmer ud, og kompressoren skal arbejde på højtryk for hurtigt at genoprette den tabte kulde. Den lynhurtige åbne- og lukkehastighed hjælper til at minimere driftsudgifterne, og Svalinn har nu overdraget et hypermoderne og højfunktionelt logistikcenter med en lang række intelligente og avancerede løsninger, som giver Kolly alle muligheder for at drive deres forretning så effektivt, økonomisk og bæredygtigt som muligt.

Svalinn og DAN-doors har i mange år haft et tæt samarbejde med lignende projekter, og Svalinn kender DAN-doors’ løsninger og kvalitetsstandarder. Hos DAN-doors ved vi godt, at det er vigtigt for vores kunder, at tidsplanen overholdes, og at det færdige byggeri overholder den kvalitet, som de gerne vil huskes for, og vi er stolte af vores partnerskab med Svalinn, som bygger på gensidig respekt og tillid.

Til logistikcentret i Morobro er der valgt grå porte, da de æstetisk passer til bygningen, og alle 12 porte er udstyret med automatisk betjening, som gør det muligt for Kolly at sikre smidighed og effektivitet uden at gå på kompromis med sikkerheden for deres ansatte.

DAN-doors har tidligere leveret de patenterede højisolerede High Speed porte til flere andre af de største logistikvirksomheder i verden, herunder DSV og Nagel-Group.